Dikkat: Aşırı enerji içeceği tüketimi bağımlılık yapıyor
Enerji içeceklerinin aşırı tüketilmesi halinde bağımlılık yapabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Can, "Özellikle kalp, böbrek ve diyabet hastalarının kullanmasını önermiyoruz. İçeriğindeki kafeinden dolayı ritim bozukluğu, çarpıntısı yaparak kalp hastalarını etkilerken, yüksek şeker ise diyabet hastalarını olumsuz etkilemektedir" dedi.
Enerji içeceklerinin fazla tüketilmesinin sağlık açısından birçok olumsuz etkisinin olduğu yapılan bilimsel çalışmalar ile ortaya konuldu. Enerji içeceğinin stres, agresif davranışlar, alkol ve sigara kullanımında artış, yüksek tansiyon, obezite ve tip 2 diyabet riski, kötü uyku kalitesi ve mide tahrişi gibi zararlar verildiği belirtildi.
"Günlük 400 miligram üzerinde kafein tüketilmemeli"
Konuyla ilgili Acıbadem Adana Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Can, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Doktor Can, "Enerji içeceklerini genellikle insanlar performanslarını arttırmak için kullanmaktalar ama bazı riskler içermekte. Özellikle çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin kullanmasını önermiyoruz. İçeriğindeki insanları uyanık tutup güç veren madde olan kafein var. İçerisinde kafein, şeker, taurin, B vitaminleri ve bazılarında da guarana bulunuyor. FDA günlük 400 miligram üzerinde kafein tüketilmesini önermemektedir" ifadelerini kullandı.

Yeni Site Tasarımız Nasıl Olmuş?